Sevgili günlük
Bu gün yine uyuyamadım. Nevri döndü günler ve gecelerimin. Gece uyuyamayan ben gündüz bıdığın ilk keyifli uykusunda dinleniyorum.Ama ne dinlenme! Çözemediğim sorunlarımı çözen rüyalar mı dersin, hamarat rüyalar mı istersin, yoksa ben biraz macera aliim mi dersin?! Ne istersen hepiciği mevcut uykularda dinlenme.
Örneğin bu gün bi türlü yapmayı bitiremediğim bi patates keki vardı rüyamda. Kocaman bi kab dolusu olduğu halde hala malzemesi eksikti, ben rüya bittiğinde hala yumurta kırıp, kabartma tozu ekliyodum. Yani ki vuslata eremedim. onun içindir ki accayip bi patates keki iştahası var içimde. Yarın bulmayı umduğum taze patateslerle bu buluşmayı ayarlamalıyım.
İlk paragraftaki "bıdık" ve "keyifli" sözcükleri gözümü ısırıyor. Hatta bana nanik yapıp dil çıkarıyor. Uzuuuun zaman oldu bıdık bi günü keyifli olarak tamamlamayalı. Genelde asabi, mızmız, öhhü öhüüü hallerinde. Her bi yere tırmanıyor bea. Kapıları da açmaya başladı! Bişiyler kaçırmaktan çok yoruldum. Bebek kilitleri konusunda çok gururumu incitiyor. Zekama hakaret eder gibi bi hal sezinliyorum alttan alttan. Döktüğümüz onca paradan sonra bu iyi fikir gibi görünen basit edevatın en azından bi- iki ay idare etmesi gerkemez miydi? "oğlum zeki" yargısıyla "bu bebek kilitleri iyi tasarlanmamış" yargısı arasında kararsızım:P Önceleri onları yerlerinden söktü. Sonra biz bi daha alıdık ve taktık. Şimdi kilidi usulünce açıp dolap içindeki malzemeyi benim ondan kaçırmak için yaptığım gibi boyunun zor ulaştığı yerlere koymaya çalışıyor. Parmaklarının üstünde yükselip uzanıııyoooor, ve bayırı aldıktan sonra malzemeyi bayır aşağı bırakıyor:P Bazen geri düşecekken havada yakalıyorum. Bu annelik accayip refleks geliştiriyor he! Her şeye duyarlı oluyor bünye. Çıt dese nedir anlıyosun, pat dese daha demeden haberin oluyor, küt dese havada yakalıyosun. Ama tabi bu duyarlılık çocuk eksenli gelişiyor ve onun çevresinde kilitli kalıyor. En azından benim için böyle. Sair şeylerde garip bi dalgınlık, yorguluk, tembellik, unutkanlık hali mevcut. Geçen haftalarda ne oldu; Bıdık çok iştahsızdı, sana demiştim sanırım. Ama anne yüreği, burnuna bişiler dürtmeden rahat etmiyor a, ondan mütevellit onu uyutmadan önce burnuna dürtmelik biraz çorba ısıtıyodum. Sonra o ısınana kadar bıdık ve arkadaşımın (o zmn bizdeydi) yanına odaya döndüm. Bayaaa bi zmn geçti. Arkadaşım gitmeye davrandı. Onu geçirirken kapıda yemek kokuları duyduk. Nohutlu yoğurt çorbası gibi hoş bi koku. Ahhh dedik şimdi bu çorba bizde pişmiş hazır olsaydı, akşama daha yemek yapıcaz. Neyse onu yolladıııım kiii koku aslında nohutlu yoğurt kokusu diiil, dibi yanmakta olan yoğurt çorbası! bunu anladım. Zekiyim di mi:P Ama böyle nefis kokan bişiy nası yanmış olabiliyor hayret:P Konuyu saptırmayı başardım.
Neyse işte, dediğim gibi tıpkı. Söylemek istediğim gibi aynen. Olduğu gibi, anlattığım gibi falan filan ...
Başka bişiy yazmak istediğimi sanmıyorum. Bunları neden yazmak istedim, ya da istemiş miydin onu da net hatırlamıyorum gerçi. Yazarken eskisi kadar eğlenmiyorum. İlgi alanı meslesinden belki. Ara-sıra şu bitmez çocuk yayını projeme el atıyorum. Bi iki şiir, biraz masal planlaması filan... Sonra tatile giriyorum yine. Eskiden yazdıklarımı okuyunca başka biri yazmış hissine kapılıyorum. Ama hakikat bu zaten di mi? Başka bi benim şimdi. Birazdan daha başka bi ben olmalı planlıyorum hatta:P Gözlerim ağırlaştı, sevgili günlük. Uykumu çağırmada eşlik ettiğin için eyvallah.

Yorumlar

Siyah elma dedi ki…
Çocuklu arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğundan, huysuzluk haberleri alıyorum bu aralar. Benim civciv de buna dahil. Uyuduğu zamanlar bayram ilan etmek geliyo içimden. Uzanabildiği ne varsa elinde bu dönemde. Bir de ek olarak; benim elimdeki her şey onun elinde... olsun istemekte. Kitapları üst raflar da kurtarmıyo artık. Alt raflar, el atmasından dolayı zaten bomboş. Artık üst kısımlara koltuk itekleyip kitaplığın altına getirerek tırmanmak usulüyle erişme çabalarında. Her an tetikteyim. Sayesinde ciddi bi hafiye olup çıktım. Allah hepimize kolaylık versin.

Bazen yanmış çorbalar da güzel kokabiliyo galiba.. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...