Anne olmak

Anne olmak zor iş:) Anne olan, annelik koltuğuna geçici olarak, kazara oturan her kişiyi bi sürü müsibet bekler (!) Öyle sıradan biri olamazsınız eğer bu koltuğa yaklaştıysanız. Üstün nitelikler (!) sahibi olmalısınız. (Yoksa köşedeki markete bakınız ) Gerçi geçici yahut kalıcı bu sürec sonunda gerekli vasıflar sizede bi şekilde zuhur eder. Ama ben yine de bi iyilik yaptım, ve mezkur vaziyyet için gerekli vasıfları aşağıda zikrettim (!)
1- Öncelikle, özellikle, bil hassa, mutlaka, zinhar, engin bi sabır yetiniz olmalı. Bu yetinin sınırlarını hayal etmek için çok uçuk düşünmelisiniz:P Beni bi kaç örnek verme hususunda kışkırtmayın isterseniz!
2- Duygusal ani çıkış ve inişlere dayanıklı olmalısınız. Ve hatta bu tarz ani geçişler yaşayabilme yeteneğiniz olmalı. 2 sn lik şedid bi öfkeyi, engin bi sevgi seli takib edebilmeli. (Çünkü muhatablarınız öyle olucaktır. Ve eğer karşılık bulamazlarsa feci sonuçlar doğuracaklardır:P )
3- Bilimum insani atıklara karşı midesel hassasiyetlerinizi bi şekilde unutmalı, yitirmelisiniz.
4- Sınırlarınızı unutun. 'Azıcık yalnız kalmalıyım', ' Bunun böyle olmasını, şunun şurda olmasını istiyorum', ' Mutlaka öyle olmalı' vb tümceleri ve onlara sebeb içsel kurallarınızı, düzensel arzularınızı, ihtiyaçlarınızı unutun. Siz asıl O ne istiyo onu anlamaya çalışın :P Zaten onu anlamaya çalışırken sair tüm kaygıların, hassasiyetlerin ne denli çiğnenebilir olduğunu görmüş olacaksınız.
5- Pek çok şeyi bi anda yapabilmelisiniz. İki, hatta üç kişiyle ilgi dağılması olmadan aynı samimiyyet, aynı çoşkuyla iletişim kurabilmeli, bu sayıda kişinin ihtiyaçlarına cevap verebilmelisiniz. Bu sayı sair muhatablarla artıp eksilebilir tabi ki. Ama bu tarz bi yeteneğiniz yoksa! ... Düşünmek istemiyorum:P Aynı zamanlı işler meselesi de çok mühim. Yemek yedirirken, muhatabın çevreye fırlattığı malzemeyi havada kapabilmeli, aynı zamanda sukunetle yemek hakkındaki masala devam edebilmeli, konuyla ilgili -eğer taleb olursa- bi de şarkı bestelemelisiniz.
Aslında devam ediyorum, ama konsantrem bozuldu bea:) Sonra devam ediyim inşeallah:)

Yorumlar

Minik Patikler dedi ki…
:) Cok hosuma gitti daha basini okudum ama hemen yorum yazmak istedim. Simdi merakla devamini okumaya gidiyorum.
Hacer dedi ki…
We Aleyküm Selaam;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...