Metrobüsteydik. Karşılıklı yerleştirilen koltuklardan birine buyur edildim kucağımdaki (dana vari:P) kuzu sebebiyle. Karşımda burun zirveleri karlı iki genç bayan oturuyordu. Yol boyu (ki 45 dk sürdü) muhabbet ettiler. Bi dans gurubundalarmış sanırım. Çok sıkı bi proğrammı desem öle bişiyden basettiler. Sonra biri çocuk istiyomuş. Ama ne yapacakmış muhabbeti. Sonra dedikodu vari bi ara geçiş... filan falan uzuuun uzuuun konuştular. İster istemez duyuyorum. Benim cenahtaki kuzunun tüm şakımalarına rağmen duyuyorum. Bi tanesi inerken karşımdaki kuzunun şakımalarına şşşt die kaş çattı. Biraz karambole geldiği için sadece orta sesli bi "Allah Allah" zikriyle yetindim. Sonra tam kendisi inerken kuzuya dönüp baya sert ve sesli bi daha ihtar çekti. Eeee yeter ama! " Size ne oluyor ki" dedim. "kimin sınırı ne kadar bilemezsiniz" dedi. Ben: " Ne sınırından bahsediyorsunuz? Siz yol boyu konuştunuz, biz bişiy dedik mi?" dedim. İniyordu cevap veremedi. Ama baya ısınmıştım kavgaya, öyyle hırsımla kala kaldım. İyiden sinir oldum ya! Bebeğim bıdık bıdık kendince konuşuyor. Ne ağlıyor, ne yırtınıyor, ne şımarıyor... Bi de utanıp ağlasaydı var ya kesin dalardım kadına. Bazen biri kızınca çıkışınca utanıp ağlıyo kuzucum. Bizim millet de tümden akraba he! Herkes uyarıyor, herkes akıl veriyor, herkes çıkışıyor.
Bu sıra aklıma gelip duran öyle bişiydi.


Bi de, bıdık utanınca bazı faüllü hareketler yapıyo, misal, parmağını burun deliğine sokup bekliyo. Bu onun için elini cebine saklamak gibi bişiy:P Birden insancıklar koro halinde "şşşt, ayıp, ee', yapma, çıkar vs " başlıyolar ihtara. Bıdık daha çok utanıyo tebi:) . Onlar bekliyolar ki onların ihtarlarını doğrulayayım, çocuğumu azarlıyıp hizaya çekeyim. Hiiiç tınmıyorum. Anlamamış gibi kuzumu öpüyorum, utandın mı annecim diyorum, teselli veriyorum. Zalımsınız olum siz!

Nasılsa kopuk kopuk gidiyorum, devam edeyim. Bişiyi çoook merak ediyorum. Şimdi ramazan ya. Bize iki buçuk kişilik yemek hazırlıyorum. Bi çorba bi yemek bi de salata.Bi akşam da bitiremiyoruz, artıyor. Meyva da mutlaka oluyor. Bi de bakıyorum milletin menülerine. Biz öyle bişiy yapsak bi hafta yememiz gerekir bi akşamın menüsünü. Ya merak ediyorum, nasıl bitiriyorlar. Bi de davetlerde yapıyolar ya 9-10 çeşit, onlara ne oluyor? İnsancıklar yiyebiliyolar mı hepsinden. Bu yemekler nereye gidiyor? Biri bana cevap versiiin!!! abarttım:) Hala bi davet veremedim. Planladığım ilk davet menüm, bi bakiiiim ...tatlıyla 6 çeşit. Ben mi özensiz davranıyorum yoksa? Lakin, tecrübem, ne kadar az yapsam da çeşit çok olunca artanla bir dahi iftar verebiliyoruz:) Çok uzattım ya, harbi merak ediyorum. Saatte iki olmuş he! Gidiyim. Ve daha mantıklı şeyler aklıma gelmeden gelmiyim:P Acaba ne yapıyolar yemekleri... hınn... :P

Yorumlar

hulofera dedi ki…
bu çocuklara karışma olayı hakkaten milletçek içimize sinmiş bişey, alakalı alakasız herkes maydonoz olmasa olmaz..

senin bıdık da maşallah.. böyle utangaç çocukları çok seviyorum.. daha bir sevimli geliyorlar nedense :)

ben de davetlerdeki çeşitlerin az ve öz(yani güzel:p) olması taraftarıyım.. çok çeşit olunca onun bunun tadına bakayım derken sevdiğim şeyden de yiyemiyorum doyasıya :) ve kesin kalıyor, atılıyor :(
Siyah elma dedi ki…
BENCE BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU ATILIYORDUR. TAM DA RAMAZANIN OLMASI GEREKEN ÇİZGİSİNİN AKSİNE.
GÖZ AÇLIĞI VE AYIPLANMA KORKUSU SANIRIM ÇOK ÇEŞİDE YÖNELTİYOR İNSANI. BEN DAVETİMDE BEŞÇEŞİT ÇIKARMIŞTIM. SALATASI VESAİRESİYLE. FAZLA BİLE. SÜNNET OLANA UYMAYIPHEP İSRAFA KAÇIYORUZ İŞTE.
Bİ DE HACER; METROBÜSTEKİ SAHNE CANLANDI GÖZÜMDE. PEK HEVESLENDİM YA.ASLINDA HİÇ KAVGACI DEĞİLİM AMA; BÖYLE TİPLERE HADDİNİN VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
Adsız dedi ki…
Evet hulofera teyzesi, çok sevimlidir:) bu arada hulofera ne demek?

Hafiyecim, yazıda bahsi geçen davette hazırladığım 5 çeşitten sadece 4ü yenebildi. Biz iki gündür artanları yiyoruz. bu günde yiyeceğiz:)Oysa sayıya göre yapmıştım.
Ben de ben de:)
Adsız dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hulofera dedi ki…
kusura bakma int. bağlantısından mütevellit ancak cevap yazabiliyorum ;)

hulofera; bilecik tekfurunun kızı ve orhan gazinin eşi nilüfer hatun'un müslüman olmadan evvelki adı oluyor:)

ismin değişmiş hayırdır?? bıdık'ın ismi mi;)
hulofera dedi ki…
hımm bir karışıklığa mı kurban gittim nedir, anlayamadım :D

hacer kim, m. yusuf kim falan :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...