Türkçe cümleler içinde anlatılmak istenenin yabancı bi dille ( illaki ingilizce) anlatılmasından rahatsız oluyoruuuum. Şöyle bi bakıyorum bloglara, kompleks geliyo bea. (bu ara komplekse mi taktım:P)Ne gerek var ki. Finger food yazacağına atıştırmalık de, ne bilim. Sanki bunu ninelerimiz yapmıyolarmış, orjinal ingiliz mahsülüymüş gibi. Kaldı ki öle sıradan bi fikir ki. Bu bi örnek. Azami türkçe seviyorum ben kardeşim. Düzgün kullana biliyor muyum? Cıks. Ama kullanabilidiğim kadarı türkçe olsun istiyorum. Adam finger food yazınca, ana bu da neki diyorum. Fiyakalı, çok enteresan bi vakıa(!). Bi dağdan indim havası çöküyor üzerime. Oysa dağdan ineli 3 yıl oldu:P Nerden aklıma geldi? Wordles sundaydan:P O ne die bakmıycam. Anlaşılması istenmeyen bişi sanırım.:P
Şimdi şu inatcı tavrım gözüme bulaştı da, acaba dedim bi an, kompleksli olan ben miyim:P Dını dını dıııın! Ve hatun aynadaki gıcık şeyin kendisi olduğunu farkeder... otuzundan sonra:P

"Bıdık zatürre değil ama biraz doluluk var" olmuş. Antibiyotik kullanıyor. Hırıldıyor nefesi... Nefesim tıkanıyor o hasta oldukça.

Nefesim tıkanıyor derken bu sabah ilk migren krizimi geçirmişim. Sonuna doğru "o şeyin" ne olduğunu öğrendim. Çok berbat bişiydi. Önceden de kısmen yaşıyomuşum , ihtiyarlık, geç anımsadım. İlaç için bıdığı kuzuluktan koçluğa terfi ettirmek lazımmış. Ama bu meselenin tedavisi de yokmuş. E o zaman nie böyle bişi yapıyım ki. Hem söz konusu terfi olayını şimdi yapmak bana migren krizlerinin üstüne bi de sinir krizi geçirtir:P Kuzu hem diş çıkarıyor, hem hasta, hem çoook duygusal ve hem de yakın bi tarihte sünnet düşünüyoruz.
O mu ben mi?
Tabii ki o:P

Yorumlar

Siyah elma dedi ki…
ZATÜRRE Mİ? VALLA KORKTUM ŞİMDİ. CİVCİVİN DAYI KIZI DA SU ÇİÇEĞİ GEÇİRİYOR. BİZİMKİ DE BOL HAPŞIRIKLI VE BOL ÖKSÜRÜKLÜ ÜŞÜMÜŞ BİR GÜN GEÇİRDİ BU GÜN. BÜTÜN MİNİKLER Mİ HASTA YA HU?

SÜNNET Mİ? ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN UFAKLIĞA :)
hulofera dedi ki…
hepinize geçmiş olsun :)

çocukların erken yaşta sünnet edilmesi taraftarıyım ben de.. inşallah o zamana kadar sağlık sıhhatine kavuşmuş olur da sana iki kat sıkıntı olmaz :)
Adsız dedi ki…
Bahar ya bebekler için riskli bi zmnmış, Dr öle dedi, hafiyecim. Allah şifalar versin civcive ve kuzenine. Çok korkuyorum ya bulaşıcı hastalıklardan. Bi de ateşten. Bıdık hemen ateşlenir de. Bu seer olmadı hamdolsun. İnsanın eli ayağına dolaşıyo. Soysammı, üşürmü, ateşiçıkarmı... Uzattım:) sevgiler.

Eyvallah Fikriye;)
Bana kalsa bi haftalıkken sünnet ettirecektim. Hatta şöyle bi fikrim vardı. İlk haftası ya da 40ı dolduğunda akikasını kesip eş-dostu çağıralım ve sünnet ettirelim. Hem bebek ziyareti, hem sünnet, hem ziyafet...:) Arap adetlerinde var ya, bi haftalıkken akika kesilip bebeğin adını ilan ediyolar ve sünnet ediyolar. Çok güzel bi adet. Biz "Ruh"sal sebeblerle(!) bunu gerçekleştiremedik!:P Anca ikna oldu zat-ı şahaneleri:P
Amin, inş. cnm.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...