Teselli

Ben önden geldim. Hemen burda olmak diledim. Sonra güneşte gelecek. Daha sonra hayatın rengini değiştirecek tebessümler de gelecek. Denizin kokusu, toprağın nemi, sabrın ferahlığı, tevazunun genişliği... hepsi gelecek. Biz diyeceğimiz bi birlikteliğimiz olacak. İçiçe geçecek varlıklarımız. Bakışlarımız keskinleşecek. Ayaklarımız sabitlenecek. Gelecekler. Hepsi gelecek. Ben sadece erken geldim.
Şimdi habire uyuyorum ya, onlar gelince uzayacak geceler. Uyku tutmayacak muhabbete aşık gözlerimiz. Yıldızlar, ay ışığı... gece denilince ne varsa cümle içinde geçen, hepsi, hepsi gelecek. Başlarımız sukunetin yumuşak kucağında, başlarımızı okşayacak rayihası merhametin. Gelecek. Gelecek sabırla, merhametle, bereketle gelecek. Zıt ihtimaller koymuyorum içime. yokluklarındaki kuraklık hayat suyundan bi hal, kavuracak az gecikseler. Koca bi kaya gibi susuz, koca bi kaya gibi dokunsa rüzgarlar kum olup dağılacak gibi köksüzleşeceğim. Bizsiz kalacak çürüyecek ruhumdaki tohumlar. Zıt ihtimaller koymuyorum içime, onlar arkadan gelecek.
Ben erken geldim. Gelirken bizsiz olmanın ne kötü olacağını düşündüm. Kendimin ellerinde boğulacağımı, gözlerime bakmaktan huzur duyamıyacağımı, ben denen zayıflığın, ben denen yokluğun, silikliğin, olma ihtimallerimi bir bir yutacağını... Gelirken bi çift pabucun sürüdüğü toprağın nasipsiz tozunu yuttum. Umut denen bekleyiş dolu bi yolu tuttum. Benliği geçici bildim yani, bizliği sıla, yurt tuttum.

Yani ki gelecekler, uzak dursun sair zayıflıklar, biz yolcusundan.

Yazının şarkısı: Wild Child/enya

Yorumlar

suspuss dedi ki…
ben de gelcem hacer...
ilk imza benim ama tamam mi: )
Hacer dedi ki…
tamam ama ne imzası:) Sonra sen kim:) Bi de ne zmn gelirsin:) E, ramazan malum, hazırlık lazım:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...