Bıdık İşte!

"Anneeem... nedeesss?" diye bağırıyor. Burdayım annecim diyorum. "Nabısıyon" diyor bi de:) Bi de bal akıyor her dediği kelimeden. Bi de bal yerken onu yutmakan korkuyorum- bi gün-:P ayı yavrusunu... misali:P
Herşey için izin alıyor - güya -. "Yemek yapimmi?" Kafasını sallayıp "yapiim?" diye ünlüyor ikinciyi. Eğer olumlamazsam üçüncü isyan ve başkaldırı oluyor "yemek yapcaaam" ve yapıyor. Bu misal tabi. " kaba açiim" gagayon bakiiim" bıcıbıcı yapiim" "mama yiyim" "kayyu isliim(bazen açiim diyor)" falan filan. Bıcı bıcı dedim ya, konuyla ilgili ürettiği fiil çok gıdıklıyor beni:) Suyla oynuyordu. Teyzesi sordu "napıyorsun Muhammed" o da "bıcıbıcıyom " dedi kısaca:)
Rakamları tanıyor. En iyi bildiği 6,4 ve 10. On nerde diyor. Kaç desen 10 diyor filan.
Bi de resim çiziyor kargacık burgacık. Bu gıbıt diyor, bu kayyu diyor ,bu biip diyor, bu pisi diyor ...
Kek hamurunu o karıştırıyor. Çok iyi ve dikkatli. Ama sabırsız, arada çıpma telini kadırıp (bazende parmaklarıyla hamur kabına dalıp) hamurdan yiyor. Zaten eğilip çırparken salyaları da akıyor:P :D (Bizim yemeğimiz de yenmez şimdi:P) Hamuru kalıba koyup fırına sürerken de salya sümük ağlıyo" mama yiyceem" diye.
Sonra, bazen sabrımı sömürüyor, avazım çıkınca, küçük işaret parmağını minik dudaklarına kondurup "pişşşt, bebe uyuyo anneem"ya da "bebe kokaa" diye fısıldıyor kurnaz:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...