Kediler


Foto: Hacer

Onlardan bahsetmek için çok geç kaldım :) çünkü gün boyu en çok gördüğüm canlılar onlar şu günlerde :) kapıyı açıyorum nerden geldiklerini bile göremeden hemen ayak dibimde bitiyolar:P Nerey gitsem bi ayak boyu önümdeler. hem de üç tane. kaç kere bi yerlerine bastım. ama hala sapa sağlamlar:)
aslında hiç istemedim paşa'dan sonra bi kedim daha olsun die. hayır hayır istedim. ama olcaksa en azından paşa gibi cins bişiy olsun istedim. ama işte olmuş oldu. tutup ensesinden getirdi abim. bembeyaz tüyleri, yemyeşil gözleri var. annesi götürdü, bizimki getiridi . derken annesi vaz geçti sonunda yavrusundan:P içim acıdı önceleri. küçücük ve annesiz. ama abim laf dinnemiyo ki! hasılı bi kedimiz oldu. adı da ısmarlama: müşteri. bu bi kitapta bi kahramaının kedisinin adıydı. ama hangi kitap hangi kahraman hatırlıyamıyorum. bana kalsa minik derdim ona. ( ablam duymasın, diyorum:P ) neyse zmn geçti. bi gün odunlukta başka bi kedi ve 2 yavrusunu gördüm. gel zmn git zmn bizimkiyle bunlar arkadaş oldular. iş ilerledi, artık yedikleri içtikleri ayrı gitmez oldu:P bizimkinin yemek tasına dadandılar yani:) bu söz konusu iki kedi var ya, oraları buraları kara yamalarla kaplı beyaz kedicikler:) yani onlarda cins deil:( neyse işte.. bi gün baktım bu kediler koyun koyuna yatıyolar odunlukta. yaklaşınca bi Subhannal çektim :) bizimki nihayet bi anne bulmuş kendine. hani yemeğini paylaşıyomuş amam bedava diil. o da onların emdiklerinden emiyor. bak uyanığa:D ay ne muhabbet di mi. :D bana çok normal de... aslında iyi oldu bu son kedicikler. minik diyebileceğim, özgürce diyebileceğim bi kedi buldum. dieri de şişko:D çok saçma bi yazı oldu di mi. olsun ya:) bi sürü zmn harcadım:)

Yorumlar

İpsiz Uçurtma dedi ki…
Zaten en samimi kedi de tekir (yani bildiğimiz sokak kedisi) değil midir ki?
Hiç beklemediğin bir anda gelir sarılıverir sana. Beklemediğin anda beklemediğin hareketleri yaparlar onlar. Eğer ırksa kesin özellikleri vardır. Her zaman bir resmilikleri olur onların. Hiç samimi olamazlar yeni gördükleri biri ile. Eh sokağa bırakmaya da korkarsın açıkçası ya gece gelemezse diye. Aslında bu son kısım sanırım insanların kendi bencillikleri ile kurdukları bir hapis hayatını anlatır kedi için.
Heh bir de her kedi gii çıkarcı davranmalarını unutmamak lazım. Senin anlattığın olay da elbet sanırım buna dahil olabilir ne de olsa çıkarlarını bilmedikleri bir işe asla yanaştıklarını görmedim ben de.
Onun için birazd daha kişilikli bulmuşumdur kedileri diğer ev hayvanlarına göre. İstemedikleri şeyleri yaptıramazsın. Kızdıkları zaman arkalarını dönüp gitmezler, son ana kadar savaşırlar hep; yenileceklerini bilseler bile...
Neyse bu ayrı bir blog konusu oluyor. Yorumu geçeli çok oldu :)
Yazın da anlattığın kedin gibi çok samimi olmuş. Tebrik ederim :)
Hacer dedi ki…
bu işi beceremioruum:( ya cevap yazdım , ama gitmemiş gibi görünüyor.
Eyvallha arkadaşlar:) beninm ölen kedim, paşa yani, bi van kedisiydi. van kedileri biraz hırçın oluyolar. isterseniz komşularımıza sorun:P ama siz yumuşak tüylü kısa bacaklı böle yamuk kafalı şirin bi yumağı sevmek istiyosanız, ankara kedisi alın:)
dar alanlara hapsedilen hayvanlar beni genelde üzer. bazıları buna mecbur artık gerçi. bundan başka alanlarda yaşayamayan hayvan türleri oluştu. (akvaryum balıkları, muhabbet kuşları vs. vs. ) yaşadığım yer anlamında bu noktada nasipliyim. ve ben kendi doğal ortamlarında yaşayan hayvalnlara bakmyı seviyorum. sözünü ettiğim yavrucukları eve bile sokmadım şu ana kadar ( gerçi, özellikle minik, her kapı açıldığında arada sıkışma pahasına içeri girme girişimlerinde bulunuyo:) ) ama dedimya yaşadığım yer. burda yaşadığım için nasipliyim:)sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cık cık...